fbpx Ga naar hoofdinhoud
Telefoon: 071 3419013    |   Email: info@culvita.nl    

De partner voor bedrijven actief in de groensector

Culvita is dé partner voor kwekerijen, tuincentra, hoveniers en andere bedrijven actief in de groensector. Wij leveren alle producten uit voorraad en dat zorgt ervoor dat we supersnel kunnen leveren. Wij leveren niet alleen een uitgebreid assortiment potgronden, maar ook een breed gamma aan meststoffen en andere benodigdheden. Onze adviseurs staan graag voor u klaar voor een passend advies en ondersteuning!

Boomkwekerij

Culvita heeft het beleveren van boomkwekerijen als specialisme. Hier is gerichte kennis voor nodig gezien boomkwekerij zich voor een groot deel buiten afspeelt. Weersinvloeden, zoals regen en temperatuurschommelingen, zijn niet te voorspellen. De samenstelling van de verschillende mengsels en bemesting is daarom zeer belangrijk en een vak apart. Iedere kweker heeft zo zijn eisen en behoeften aan de mengsels. Kennis op het gebied van boomkwekerij is daarom een vereiste. De verschillende grondstoffen worden bij Culvita in een overdekte hal opgeslagen.  De grondstoffen zijn van hoge kwaliteit. Doordat de grondstoffen droog liggen blijft de structuur en kwaliteit van het veen en de niet veen producten gegarandeerd.

Culvita beschikt over Ierse fractie, Baltische tuinturf, Baltisch veenmosveen, perlite, klei, verschillende soorten kokos, bark en gecertificeerde compost. Deze grondstoffen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Met de verschillende grondstoffen is Culvita in staat een perfect mengsel aan te bieden, geheel toegespitst op de situatie van uw bedrijf.

De Boomkwekerij werkt hoofdzakelijk met gecontroleerd vrijkomende meststoffen. Culvita beschikt over diverse meststoffenlijnen in verschillende werkingsduren. Op verzoek en/of samenspraak mengen wij deze meststoffen door. Verder werkt Culvita ook met biologische meststoffen die passen in het schema ‘Weerbaar telen’. Hiervoor onderhoudt Culvita nauw contact met diverse gespecialiseerde biologische toeleveringsbedrijven.

Een vracht gaat pas richting de klant/kweker nadat er een grondmonster is genomen. Het monster wordt na enkele dagen gemeten op de juiste pH en Ec waarde. Dit biedt de zekerheid voor u en voor Culvita dat een correct en kwalitatief product wordt afgeleverd. Onkruidtesten, nieuwe producten, pH en Ec metingen worden uitgevoerd in een speciaal ingerichte ruimte. Culvita heeft het transport in eigen beheer en beschikt over 5 vrachtwagens. Twee van de auto’s beschikken over een walking floor zodat uw losse grond op iedere plaats in uw loods of buiten gestort kan worden. Culvita levert 1,7m3 en 2m3 watermaat bigbags welke met eigen transport geleverd worden. Iedere auto heeft een pompwagen of Kooij-aap bij zich waardoor de chauffeurs zelf kunnen lossen. Op verzoek kunnen er ook bigbales geleverd worden.

Private label

Naast de productie van de diverse Culvita-producten is Culvita gespecialiseerd in het verpakken onder private labels. We verzorgen niet alleen het afvullen van potgrond in eigen verpakkingen maar ook voor andere producten zoals meststoffen. Culvita is flexibel en betrouwbaar. Voor diverse gerenommeerde bedrijven zijn productlijnen ontwikkeld.

Wij verzorgen het totale concept. Productie, verpakken, uitleveren en indien gewenst voorraad houden. Zelfs de full colour etiketten worden in eigen beheer vervaardigd en de producten worden in elke gewenste hoeveelheid verpakt!

Promotieartikelen

Culvita kan u indien gewenst ondersteunen met promotiematerialen op maat, zodat u de producten goed onder de aandacht kunt brengen. Wij beschikken over een eigen productie van signing-materialen zoals productborden en spandoeken. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Elke gewenste hoeveelheid snel op locatie!

Culvita heeft grote eigen voorraden op eigen terrein en is daardoor in staat om supersnel in te spelen op de behoefte van de klant. Diverse grondsamenstellingen en bodembedekkers kunnen we leveren als losse stort of in de handige big bags of big bales.

De bestellingen kunnen snel geleverd worden. Niet in de laatste plaats omdat we ook eigen vrachtwagens hebben die erop zijn ingericht om de producten snel en kwalitatief op de plaats van bestemming te krijgen. Een aantal vrachtwagens zijn uitgerust met een zogenaamde ‘walking floor’ waardoor de grond eenvoudig, snel en nauwkeurig kan worden gestort.

Dus stort snel uw bestelling bij Culvita en binnen no-time heeft u de exact gewenste hoeveelheid van het door u gewenste product in huis. En als u niet precies weet wat u nodig heeft, vraag het dan onze adviseurs. Ook dat is toegevoegde waarde! Wij zijn u graag van dienst.

Back To Top